Spring naar content

Tijd is het kostbaarste wat je je partner kunt geven. Jij hebt, net als iedereen, een beperkte hoeveelheid tijd in je leven. Als je tijd voor je partner maakt, laat je zien dat je hem of haar op dat moment belangrijker vindt dan al het andere.

Waarom tijd voor elkaar?

Tijd voor elkaar brengt ook romantiek en plezier in je relatie en het verdiept de waardering en het begrip voor elkaar. Maar tijd voor elkaar maken, is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe dat je dat?

De Marriage Course helpt jullie om tijd voor elkaar te maken. Tijdens de cursus duik je niet meteen in het materiaal, maar begin je met een ontspannen moment met z'n tweeën.

Zie het als een investering in je relatie, want na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

De focus ligt op jullie twee. De cursus doe je tegelijk met andere stellen, maar het bespreken van de thema’s doe je altijd met z’n tweeën.

Momentje samen

Elke offline Marriage Course-avond bestaat uit een diner voor twee. Zo kun je ongestoord bijpraten met je partner en genieten van heerlijk eten. Bij de online Marriage Course raden we je ook aan om eerst samen te eten. Na het eten kijk en/of luister je naar de inleiding. Soms is het een video, een andere keer leidt een van de cursusleiders het thema van de avond in.

De thema’s zijn:

 • 1

  Sterke fundamenten leggen

  Over het belang van tijd voor elkaar maken en hoe jullie elkaar vonden

 • 2

  De kunst van communicatie

  Over communiceren met elkaar, zowel praten als luisteren

 • 3

  Conflicten oplossen

  Over het oplossen van conflicten, met praktische handvatten hoe je samen het probleem aanpakt — en niet elkaar

 • 4

  De kracht van vergeving

  Over hoe vergeving werkt, wat het wel en niet is en hoe je kunt vergeven

 • 5

  De impact van familie

  Over de invloed van je opvoeding op je relatie en hoe je omgaat met je (schoon)familie nu

 • 6

  Goede seks

  Over seks die jullie allebei goed vinden en hoe je jezelf en je partner tevreden houdt en de verwachtingen overtreft

 • 7

  Liefde in actie

  Over zogenoemde liefdestalen, hoe je je geliefd voelt en hoe je de ander kunt liefhebben

Voor wie is de Marriage Course?

Is je relatie in een nieuwe fase beland door een verandering in carrière, de komst van een baby of een andere levensgebeurtenis? Heb je onopgeloste issues die je graag uit de weg helpt? Wil je meer genieten van je partner en jullie relatie? Ben je op zoek naar meer diepgang in je relatie? Dan is de Marriage Course echt iets voor jou!

De cursus is voor ieder stel dat wil werken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar samen bent. Als je al een sterke relatie hebt, helpen deze avonden uit je je relatie verder te verbeteren.

Alpha NL - Marriage Course

Hoe werkt het?

De offline Marriage Course wordt gegeven op een gezellige locatie (een afgehuurd café, restaurant of stijlvol ingerichte zaal). De avond begint met een lekker diner voor twee. Na het eten gaan jullie aan de slag met het thema van de avond. Bij een Marriage Course Online doen jullie mee vanuit het comfort van jullie eigen huis.

Elke avond kent veel afwisseling. Je luistert naar persoonlijke verhalen van cursusleiders en naar inleidingen, je bekijkt video en je gaat in gesprek met je partner. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen.

Je krijgt uiteenlopende opdrachten. Dat kan een vraag aan elkaar zijn, of bijvoorbeeld het invullen van een oefening of tabel. Vaak volgen er meerdere eyeopeners op een avond: “Oh, denk jij zo!?” Of je herinnert je weer: ‘Ah, natuurlijk, daarin verschillen wij!’

Waarom?

Je ontmoet je partner op een nieuwe manier! Je denkt samen na over alledaagse en diepe onderwerpen, zoals communicatie, familieverschillen, verschillende waarden en standpunten. Ieder komt met zijn eigen verhaal, karakter en issues. Daar is alle ruimte voor, omdat je met zijn tweeën in gesprek bent.

Kortom: In zeven avonden dichter bij elkaar.

Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom op een Marriage Course bij jou in de buurt!

Scroll naar boven