Grote impact op onze relatie - Tijd voor elkaar Spring naar content
Harry en Esther voor hun kerk: Pinkstergemeente Amsterdam

Grote impact op onze relatie

Je kunt op verschillende manieren met de Marriage Course aan de slag: van een cursus in de woonkamer voor een handjevol stellen tot in een restaurant met ruimte voor tien koppels. Voorgangersechtpaar Harry en Esther Zijlstra zagen huwelijken om zich heen stranden. Daarom besloten ze de Marriage Course te organiseren in de Pinkstergemeente Amsterdam.

Enthousiasmeer vrijwilligers

Harry: “Esther en ik waren al enthousiast over de Marriage Course, maar wisten dat wij het niet alleen konden organiseren. Onze kerk zit in een voormalig partycentrum, dus we hebben de ruimte voor flink wat stellen. Maar dan heb je wel vrijwilligers nodig die meehelpen. Om hen te enthousiasmeren, moet je ze meenemen in de reden waarom je iets doet.”
Esther: “We volgden dus eerst zelf de Marriage Course samen met zeven andere stellen uit de kerk. Zo ervoeren we allemaal de impact van de cursus op onze relaties. Inmiddels zijn er veertig gemeenteleden die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan de Marriage Course. Er zijn kokers, gastvrouwen en – heren, afwassers, tafeldekkers en zelfs een stel dat elke week mooie menukaartjes maakt.”
Harry: “Tijdens een oproep in de gemeente om te helpen, braken we de taken op in kleine stukken. Zo werd het behapbaar om te helpen, door bijvoorbeeld één keer te koken in plaats van zeven keer. Zo zorg je ervoor dat niemand opbrandt.”

De hele gemeente betrekken

Harry: “We zijn erg dankbaar dat er zoveel gemeenteleden helpen. Dat zit deels in de cultuur hier, maar het ligt ook aan de manier waarop we over de Marriage Course communiceren.”
Esther: “We deden bijvoorbeeld een sketch: we speelden een kibbelend stel dat aan het afwassen was. Zo brachten we het gesprek over relaties en de Marriage Course op gang. We kregen zoveel positieve reacties op dat toneelstukje.”
Harry: “Aanvankelijk vonden we het spannend om over relaties en de Marriage Course te spreken in samenkomsten waar ook alleengaanden zijn. Die spanning was eigenlijk onterecht; Het bijzondere is dat meerderen van hen juist graag willen helpen. Je ontdekt door de Marriage Course te organiseren dat zoveel mensen echt hart hebben voor gezonde huwelijken.”

1 reactie

  1. Mr WordPress op juni 18, 2010 om 8:51 pm

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.Scroll naar boven