Spring naar content

'Tijd voor elkaar' is een campagne voor de Marriage Course, een relatiecursus van Alpha Nederland. Maar wie zijn de bedenkers en makers van de campagne? Lees over het team, de organisatie Alpha Nederland en haar missie.

'Tijd voor elkaar' is een campagne voor de Marriage Course, een relatiecursus van Alpha Nederland. Alpha Nederland is een dynamische en groeiende organisatie die zich met hart en ziel inzet voor: ‘de evangelisatie van Nederland, de vitalisering van de kerk, de transformatie van de samenleving’. Samen met honderden kerken en groepen verwelkomen we jaarlijks ruim 15.000 mensen op onze cursussen. Alpha Nederland is gevestigd in Driebergen. Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk die leeft van giften.

Over het team

Binnen Alpha Nederland werkten veel mensen mee aan de campagne. Het basisteam achter deze campagne bestaat uit:

 • Arnoud Drop, directeur Alpha Nederland;
 • Marleen van der Hoeven; senior communicatiemedewerker;
 • Wouter ter Keurs, communicatiemedewerker;
 • Lucas Reinds (Pankra), vormgever;
 • Jaïr Sagström, fondswerver;
 • Dorine Sommer, relatiemanager.

Het productieteam achter de campagnevideo's bestaat uit:

 • Dirk-Jan van den Aardweg, regie en montage;
 • Ferry en Mariska Gerritsen (en kids), acteurs;
 • Ruben van den Broeke, camera;
 • Tim van den Broeke, geluid;
 • Rianne Regelink, set dressing.

Daarnaast werkten veel anderen (vrijwillig) mee aan de totstandkoming van de campagne. Sommigen van hen willen niet met naam genoemd worden, maar willen we wel bedanken. Dank jullie wel, want door jullie kunnen we positieve aandacht vestigen op de kracht en schoonheid van langdurige relaties.

Wat is de Marriage Course?

De Marriage Course is in 1996 door Nicky en Sila Lee ontwikkeld in Holy Trinity Brompton, dezelfde kerk waar ook Alpha en de Prayer Course zijn ontstaan. Zij werkten het materiaal uit op basis van wetenschappelijke onderzoeken en met inspraak van experts op het gebied van relatiedynamiek, seksualiteit, communicatie en psychologie. Denk bijvoorbeeld aan Gary Chapman, Rob Parsons, Libby Purves en Dr. Henry Cloud.
Alpha Nederland introduceerde de relatiecursus in 2004 in Nederland. Sindsdien bieden kerken hem aan in heel het land. Duizenden stellen volgden een Marriage Course bij meer dan tweehonderd kerken. Meer dan duizend vrijwilligers hebben zich sinds 2004 ingezet om stellen in hun omgeving te inspireren met praktische tools om hun relatie te verbeteren.

Overige cursussen

Alpha Nederland geeft naast Marriage Course ook de Premarriage Course en Parenting Courses uit. Deze cursussen zijn gericht op duurzame en gezonde relaties binnen het gezin. Haar grootste cursus heet Alpha en draait om ontmoeten, vragen en ontdekken en met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven.

Daarnaast werkt Alpha Nederland samen met partners aan de Worship Central Course en de Prayer Course en zetten we ons in om christenen en kerken te inspireren en toe te rusten om hun plaats in te nemen in de maatschappij.

Je kunt Alpha in 169 landen vinden en in 112 verschillende talen.

Steun Alpha Nederland

Ben je enthousiast over de Marriage Course? Wij doen ons werk op basis van giften. Structurele financiële steun daarom zeer welkom. Giften zijn aftrekbaar voor de belasting. Alpha Nederland (statutaire naam: Stichting Alpha-cursus Nederland) staat sinds 1 januari 2008 bij de belastingdienst geregistreerd als ANBI. Op alphanederland.org/steunen lees je hoe je ons kunt helpen.

Wil je reageren?

Heeft de campagne je geraakt? Ben je tijd voor elkaar gaan maken? Laat het ons weten in een reactie via onderstaand contactformulier.

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Vink de captcha aan om te bevestigen dat je geen robot bent.
Scroll naar boven