Spring naar content

Wanneer had jij voor het laatst ruzie met je partner? Sla je met de deuren? Smijt je met borden? Of doe je juist koel en kortaf naar je partner? Ruziemaken kan op veel verschillende manieren. Maar hoe maak je het weer goed?

Waarom is tijd voor elkaar maken belangrijk?

Tijd is het kostbaarste wat je je partner kunt geven. Jij hebt, net als iedereen, een beperkte hoeveelheid tijd in je leven. Als je tijd voor je partner maakt, laat je zien dat je hem of haar op dat moment belangrijker vindt dan al het andere. Iets wat juist tijdens of na een conflict extra belangrijk is, omdat het tijd kost om het weer goed te maken tussen jullie tweeën.

Tijd voor elkaar brengt ook romantiek en plezier in je relatie en het verdiept de waardering en het begrip voor elkaar. Maar tijd voor elkaar maken, is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe dat je dat?

Schrijven-home

Hoe maak je tijd voor elkaar?

Spreek af om zeven weken een date-avond te hebben met z’n tweeën tijdens een Marriage Course. De Marriage Course helpt jullie op een inspirerende, gezellige en veilige manier bij de invulling van die avonden. De Marriage Course is totaal niet zoals andere cursussen. Eerst eten jullie heerlijk samen.

Na het diner voor twee leer je meer over het onderwerp van de avond, bijvoorbeeld: ‘conflicten oplossen’, ‘vergeving’ of ‘goede seks’. Bij elk thema krijg je gespreksvragen en opdrachten die je met z’n tweeën doet en bespreekt. Zo leer je niet alleen tijd voor elkaar te maken, maar bouw je ook aan de kwaliteit van je relatie.

De marriage course was een cadeau voor onze relatie

We hebben elkaar daar pas echt leren kennen.

- Robin & Carolien, deelnemers Marriage Course

Waar gaat de marriage course over?

De Marriage Course is bedoeld voor alle stellen in een toegewijde relatie. Of je nu samenwoont, getrouwd bent of al jaren een LAT-relatie hebt. Dit zijn de thema’s van de zeven avonden uit:

 • 1

  De verbinding versterken

  Over het belang van tijd voor elkaar maken en zorgen voor je relatie

 • 2

  De kunst van communicatie

  Over het belang van tijd voor elkaar maken en zorgen voor je relatie

 • 3

  Conflicten oplossen

  Over het oplossen van conflicten, met praktische handvatten voor hoe je samen het probleem aanpakt - en niet elkaar

 • 4

  De kracht van vergeving

  Over hoe vergeving werkt, wat het wel en niet is en hoe je kunt vergeven

 • 5

  De impact van familie

  Over de invloed van je opvoeding op je relatie en hoe je nu omgaat met je (schoon)familie

 • 6

  Goede seks

  Over seks waar jullie allebei tevreden over zijn en waarin ruimte is voor elkaars verwachtingen en grenzen

 • 7

  Liefde in actie

  Over zogenoemde liefdestalen: vijf verschillende manieren om je partner je liefde te tonen én te ontdekken hoe je jezelf geliefd voelt

Doe een Marriage Course

De Marriage Course wordt op verschillende plekken in Nederland georganiseerd in buurthuizen, kerken en restaurants. Je bent niet het enige stel op de avond, maar jullie zitten elke avond aan een tafeltje voor twee en er vinden geen groepsgesprekken plaats. Data en prijs verschillen per locatie, dus kijk hieronder voor meer informatie over een Marriage Course bij jou in de buurt.

We hebben elkaar weer gevonden op de Marriage Course

En weten nu hoe we onze relatie leuk en goed kunnen houden

- Arno & Marijke, deelnemers Marriage Course
Scroll naar boven