Welke ergernissen komen bij jullie thuis het meest voor? Spring naar content
Ergernissen in het huishouden - Tijd voor elkaar

De vier grootste ergernissen in het huishouden

Of je er nu over leest of als je het er met vrienden over hebt: je aan je partner ergeren vanwege het huishouden komt bij haast iedereen wel voor. Het kan best vermakelijk zijn om te horen hoe anderen zich groen en geel ergeren. Dus voor jouw vermaak: een lijstje van de vier grootste ergernissen in het huishouden. En voor de herkenbaarheid natuurlijk, want je bent heus niet de enige met een sloddervos als partner!

1. De was

Vieze kleding die overal in huis in hoopjes opgespaard ligt. Nee, die wasmand is er niet voor de lol! Of wat dacht je van stapels opgevouwen was die gek genoeg niet vanzelf in de kast terechtkomen. Elk huishouden heeft ermee te maken, maar toch lijkt het nergens echt soepel te lopen.

“Het zwarte gat in de wasmachine waarin sokken onverklaarbaar verdwijnen, dát is mijn grootste ergernis. We hebben ondertussen meer eenzame sokken, dan setjes.”

Evert

“Mijn man wikkelt zijn vieze sokken in zijn vieze boxershort. Ik denk dat hij het efficiënt vindt, maar ik zie er niet naar uit om elke keer die pakketjes uit te pakken voordat ze in de was gaan.”

Liza

2. De wc

De wereld zou een stuk rooskleuriger zijn als de wc-bril altijd in de gewenste positie staat. Stel je eens voor dat de wc-rol nooit aan vervanging toe zou zijn.

“Ik erger me kapot aan dat luie gedrag op het toilet. Haal gewoon de borstel door de plee, vervang de wc-rol als die op is en doe die bril in vredesnaam naar beneden na het plassen.”

Emma

3. De vaat

Je hoeft je kont nog niet te keren of er is alweer nieuwe vaat. Kopjes en glazen die overal in huis te vinden zijn. De vaatwasser wacht geduldig tot jij je geroepen voelt om hem leeg te ruimen.

“Een keer heb ik uit frustratie alle vieze vaat weggegooid. De stoom kwam gewoon uit m’n oren. Achteraf had ik beter even kunnen schreeuwen. Dat was goedkoper geweest.”

Anoniem

4. Het gezeur

Het gezeur óver huishoudelijke ergernissen is minstens net zo ergerlijk als de ergernis zelf.

“Mijn grootste ergernis is dat mijn partner zich aan mij ergert.”

Louise

Al kan dát natuurlijk nooit een reden zijn om dus maar niks te doen in het huishouden, denk ik dan.

Hebben deze twee het wèl voor elkaar? (Kijk tot het eind..!)

Toch kun je het echt wel beter aanpakken thuis. Tijdens de Marriage Course ga je hierover met elkaar in gesprek, krijg je goede tips en leer je alles over liefdestalen en ergenissen bespreken. Er is vast een cursus bij jou in de buurt, kijk maar.

Scroll naar boven