Betere seks? Dat kan met deze 5 praktische en leuke tips! Spring naar content
Betere seks? Trek dan eens je sokken aan.

5 tips voor (nóg) betere seks!

Het is een van de meest populaire activiteiten ter wereld: seks. Seks kan super lekker, heel fijn en intiem zijn, maar toch is 42% van de Nederlanders in een relatie niet helemaal blij met hun seksleven. Voor betere seks met je partner kun je allereerst tijd voor elkaar maken, want dat heeft gegarandeerd een positief effect. Maar hier zijn vijf praktische tips voor nóg betere seks.

Tip 1. Vraag je partner wat hij/zij lekker vindt

Het klinkt simpel, maar hoe vaak praat je met je partner over jullie seksualiteit? Wanneer vertel jij wat jij fijn vindt? Wanneer vroeg jij voor het laatst wat hij/zij zou willen? Betere seks begint met erover te praten. Hoe meer je ontdekt wat de wensen en behoeften van je partner zijn, des te leuker het wordt.

Tip 2. Doe je onzekerheid de deur uit

Ben je bang dat de ander iets van je ziet wat je zelf niet mooi vindt? Die angst is een van de grootste gevaren voor heerlijke seks. Het is het meest sexy als een partner zich lekker voelt in zijn/haar lichaam. Seks heeft alles te maken met je durven geven aan de ander. Dat wordt moeilijker als je onzeker bent. Tegelijkertijd is het dus belangrijk om aandacht te besteden aan tip 3.

Tip 3. Positief spreken over het lichaam van je partner

Laat je partner weten dat je hem/haar prachtig en verleidelijk vindt. Als je positief spreekt over het uiterlijk van je partner, maak je het hem/haar makkelijker om zich vrij en minder onzeker te voelen.

Tip 4. Prikkel de voorpret

Heb je zin in een intieme avond met je partner? Begin dan ’s morgens al met het geven van leuke en spannende hints. Een briefje achterlaten op je kussen, een plagend berichtje sturen rond de lunch, een foto van een cadeautje dat bij de intieme avond past… De voorpret helpt jullie allebei om met je gedachten in de goede sfeer te komen.

Tip 5. Draag sokken

Het klinkt heel suf – en zelfs niet zo sexy – maar onderzoek toont aan dat het dragen van sokken positief effect heeft op een orgasme. Een heel praktische tip dus, maar zorg dat je met warme voetjes het bed induikt! Of ergens anders.

Wil jij betere seks?

Meer leuke en inspirerende tips voor een (nog) betere seks? Volg een Marriage Course bij jou in de buurt. Ontdek samen met je partner hoe jullie gesprekken over en jullie beleving van seks leuker en mooier kunnen worden.

Scroll naar boven