5 date night tips voor de allerleukste tijd met elkaar Spring naar content
koppen heeft een date night

5 date night tips voor de allerleukste tijd met elkaar

Tijd voor elkaar maken is belangrijk voor je relatie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je er gelukkiger van wordt én meer succesvol in andere aspecten van je leven. Maar wat moet je dan allemaal doen met die tijd voor elkaar? Hieronder vind je 5 date night tips voor tijd voor elkaar waar wij echt fan van zijn!

1: Etenstijd

Eerlijk is eerlijk, een goede date kan niet zonder lekker eten. Thuis uitgebreid koken, lekkere snacks tijdens de avond, zoetigheid – ik kijk naar jou, Tony’s Chocolonely – in huis halen of eens uit eten. Hoe je het ook wendt of keert, deze date night tip hoort voor ons zeker thuis in de top 5.

2. Reistijd = datetijd

Een date buiten de deur? Dan begint de date al onderweg. Wanneer je op de fiets of in de auto stapt, heb je al tijd voor elkaar. Soms heb je de leukste gesprekken onderweg naar de date. In een goed gesprek op de fiets terwijl je al bijna op je bestemming bent? Stap gerust af en loop het laatste stuk.

3. Tijd voor jezelf voor de ander

Vermijd de ‘huispakmodus’ bij thuisdates. Als je wilt dat je partner je aantrekkelijk vindt, kan het zeker geen kwaad om voor een date een beetje je best te doen op je uiterlijk. Trek leuke kleren aan – en iets leuks daaronder voor als de kleren uitgaan – en laat je partner zien dat je hem of haar waardeert door je best te doen op je uiterlijk. 

4. Tijd voor verrassingen

Verras elkaar. Dat hoeft niet gelijk een dure date buiten de deur te zijn, maar het kan ook een verrassingssnack zijn of een klein, zelfgemaakt cadeautje of een leuk kaartje of het regelen van een oppas voor de kids, zodat jullie er even tussenuit kunnen. Let op: deze date night tip is alleen leuk als je partner echt van verrassingen houdt.

5. Tijd voor elkaar2

Die dates vliegen voorbij en wat is het goed om daarom af en toe een dagje én nachtje weg te gaan en wat meer quality time te maken. Hebben jullie kinderen? Kijk dan opa en oma of vrienden lief aan en regel oppas.

Aan alles wat je waardevol vindt, besteed je tijd, aandacht en geld. Als dat al geldt voor je auto, je kleding, je kind of je kapsel, geldt dat helemaal voor je relatie. Tijd voor elkaar helpt je om jullie waardevolle relatie te onderhouden.

Scroll naar boven