Spring naar content

Ontdek praktische tips en verdieping voor jou en je partner op de blog van Tijd voor elkaar.

Hoe laat jij je liefde merken?

‘Ik hou van je’ zijn misschien wel woorden die je dagelijks zegt tegen je partner. Maar hoe VOELT die ander nou dat je dat echt meent? Op welke momenten en manieren merkt de ander dat je van hem/haar houdt? Om dat te ontdekken moet je de liefdestaal van je partner leren kennen. Een liefdestaal is de “taal” waarin iemand liefde communiceert (spreekt en ontvangt). In welke taal of talen herken jij je partner het beste?

Lees verder

5 Slechte luistergewoontes: welke herken jij?

Iedereen heeft wel een slechte gewoonte, van nagelbijten tot doelloos op je telefoon scrollen. Maar wist je dat veel mensen ook slechte luistergewoontes hebben? We zetten er een aantal op een rijtje, misschien herken je er wel een (of een paar).

Lees verder

10 ideeën voor een date night thuis

Of je nu je eigen huis niet uit kunt of niet uit wilt, een date night thuis is hartstikke leuk! Het vergt alleen wel, net als bij een date buiten de deur, wat voorbereiding. Om je te inspireren hebben we een aantal superleuke, romantische en originele date night ideeën voor thuis op een rijtje gezet!

Lees verder
Goede Liekens over seks en tijd voor elkaar

“We aaien de kat meer dan onze partner” – Goedele Liekens

Goedele Liekens was niet alleen Miss Belgium en tv-presentatrice, ze is ook klinisch psycholoog, seksuoloog en nu zelfs politica. Ze vertelt over seks, tijd voor elkaar en het voordeel van sokken aan in bed.

Hoe kwam je erbij om seksuologie te studeren? Je had al een volledige studie afgerond en een goedlopende carrière.

“Als psycholoog was ik een tijd werkzaam in de gevangenis, daar kwam ik onder andere in aanraking met zedendelinquenten.

Lees verder
Ergernissen in het huishouden - Tijd voor elkaar

De vier grootste ergernissen in het huishouden

Of je er nu over leest of als je het er met vrienden over hebt: je aan je partner ergeren vanwege het huishouden komt bij haast iedereen wel voor. Het kan best vermakelijk zijn om te horen hoe anderen zich groen en geel ergeren. Dus voor jouw vermaak: een lijstje van de vier grootste ergernissen in het huishouden. En voor de herkenbaarheid natuurlijk, want je bent heus niet de enige met een sloddervos als partner!

Lees verder
Tijd-voor-elkaar-deurhanger

Tijd voor elkaar-deurhangers

Ongestoord tijd voor elkaar maken? Met deze deurhangers is dat geen probleem. Print ze uit, even knippen en ophangen maar! Laat die tijd voor elkaar maar beginnen.

Download de rode deurhanger

Download de zwart-witte (printvriendelijke) deurhanger

Lees verder
vragen om je seksleven een boost te geven

Seks en sleur: 3 vragen om jullie seksleven een boost te geven

Wat nu als jullie seksleven een beetje standaard begint te worden? Als je al een tijd samen bent, drukke agenda’s hebt of gewoon even wat minder energie hebt, ligt ‘de sleur’ op de loer. Daarom lees je in deze blog 3 anti-sleur vragen die jullie seksleven de boost geven die het nodig heeft. Ze hebben alles te maken met Tijd, Plaats en Positie.

Tijd

Laatste vertelde iemand heel enthousiast over de afspraak die hij met z’n vrouw had: om de dag hebben ze seks!

Lees verder
Betere seks? Trek dan eens je sokken aan.

5 tips voor (nóg) betere seks!

Het is een van de meest populaire activiteiten ter wereld: seks. Seks kan super lekker, heel fijn en intiem zijn, maar toch is 42% van de Nederlanders in een relatie niet helemaal blij met hun seksleven. Voor betere seks met je partner kun je allereerst tijd voor elkaar maken, want dat heeft gegarandeerd een positief effect. Maar hier zijn vijf praktische tips voor nóg betere seks.

Tip 1. Vraag je partner wat hij/zij lekker vindt

Het klinkt simpel,

Lees verder
koppen heeft een date night

5 date night tips voor de allerleukste tijd met elkaar

Tijd voor elkaar maken is belangrijk voor je relatie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je er gelukkiger van wordt én meer succesvol in andere aspecten van je leven. Maar wat moet je dan allemaal doen met die tijd voor elkaar? Hieronder vind je 5 date night tips voor tijd voor elkaar waar wij echt fan van zijn!

1: Etenstijd

Eerlijk is eerlijk, een goede date kan niet zonder lekker eten. Thuis uitgebreid koken,

Lees verder

“Ik ben een slechte ruziemaker” – Bert van Leeuwen

Mocht je ‘m niet kennen, Bert van Leeuwen is tv-presentator van onder meer Het Familiediner. Daarin helpt hij langlopende ruzies op te lossen. Wat vindt hij zo fascinerend conflicten? En heeft de conflictgoeroe nog tips die ons kunnen helpen? Een masterclass conflicten oplossen van Bert van Leeuwen.

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: wat is jouw record conflicten oplossen?

“Poeh, dat is denk ik geen zaak van seconden,

Lees verder
Scroll naar boven